verplaklogo400

Woningen en woongebouwen

Voor allerlei ontwerpen met zeer uitlopende functies of doelstellingen worden in beton, staal of hout constructies ontworpen zodat deze specials ook daadwerkelijk gebouwd kunnen worden.

Hieronder voorbeelden van onze speciale projecten.

 

 • Ontwerpen, uitbreidingen en verbouwingen

  item1
  Voor meerdere vaste opdrachtgevers maar ook voor particulieren ontwerpen we de constructies voor vrijstaande woningen als ook voor dubbele woonblokken of
  rijen woningen in nieuwbouwwijken.

  Diverse werken in b.v. Oss, Huissen, Haalderen zijn gerealiseerd. Tevens worden voor uitbreidingen of verbouwingen de constructies berekend en uitgetekend.

 • Project Hoeve, Oss

  item2

  In een nieuwbouwwijk zijn diverse appartementengebouwen gerealiseerd waarvoor de constructieberekeningen en -tekeningen zijn uitgevoerd in opdracht van Brabant Wonen.

 • Begeleid wonen, Waspik

  item3

  Slagenland Wonen heeft 24 woningen voor diverse doelgroepen gerealiseerd. Hiervoor is de constructie uitgewerkt voor dit multifunctionele project.

  Wonen

  Senioren - 12 huurappartementen
  Stichting Prisma - 12 wooneenheden voor mensen met een beperking

Specials

Voor allerlei ontwerpen met zeer uitlopende functies of doelstellingen worden in beton, staal of hout constructies ontworpen zodat deze specials ook daadwerkelijk gebouwd kunnen worden.

Hieronder voorbeelden van onze speciale projecten.

 

 • Uitkijktoren Dalfsen

  item1
  Laureaat Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2013

  In opdracht van Wonders Metaal uit Berlicum is door ons de constructie van de uitkijktoren Vechtdal ontworpen, dit in nauw overleg met de architect. Er is gekozen voor een eenvoudige rechte toren, waarbij de constructie, trappen, bordessen en leuningen in verzinkt staal zijn uitgevoerd en de gehele stabiliteit verzorgen.

  De hoofddraagconstructie bestaat uit vier kolommen die aan de buitenzijde van de trappen zijn gesitueerd. Stalen geperforeerde treden zijn tussen de trapbomen gelast en zijn onder alle weersomstandigheden antislip.
  Door de gevel van houten lamellen is de toren goed zichtbaar in het landschap en door de ranke dimensionering van de bouwdelen is de toren zeer transparant.

 • Zoutloodsen

  item2

  Ten behoeve van de zoutopslag bij gemeentes en Rijkswaterstaat zijn in samenwerking met Buro van den Dool meerdere types zoutloodsen ontworpen met verschillende opslagcapaciteiten van 150 Ton tot 2500 Ton. De onderbouw is een gesloten betonconstructie en de opbouw bestaat uit een duurzame houten constructie met dakplaten en eventueel een houten wandafwerking.

 • Diverse projecten - Houten lamp (5m hoog)

  item3

  Voor zeer diverse projecten zijn constructie berekeningen gemaakt, hieronder vallen o.a. trappen, trappenhuizen, leuningwerken, loopbruggen, maar ook reclamezuilen, of bijvoorbeeld een houten lamp van 5,0 m hoogte.

 • Diverse projecten - Veranda en zwembad

  item4Voor zeer diverse projecten zijn constructie berekeningen gemaakt, hieronder vallen o.a. trappen, trappenhuizen, leuningwerken, loopbruggen, reclamezuilen of bijvoorbeeld deze veranda en zwembad.

Onderwijs

Afhankelijk of de bouw een tijdelijke of definitieve status heeft, wordt die constructie toegepast die voor de functie van het bouwwerk het beste tot zijn recht komt, dit zowel bouwtechnisch als economisch. Er kan reeds bij het ontwerp rekening gehouden worden met eventuele verplaatsingen en hergebruik van het gebouw.

Hieronder voorbeelden van onze projecten voor het onderwijs.

 

 • Zeeburgereiland Amsterdam

  item1

  Voor de nieuwbouw van een multifunctioneel onderwijsgebouw met terugvallende gevels op de beganegrond, schuine dakopbouwen met diverse vide's en een sportzaal op de tweede verdieping is door ons de constructie ontworpen en uitgetekend.

 • Beatrix College - Tilburg

  item2

  Voor een uitbreiding van het Beatrix College te Tilburg, is in opdracht van Verlaat uit Uden, de constructie in meerdere bouwlagen ontworpen inclusief een glazen overgang naar het bestaande gebouw.

 • Kulturhus Haaften

  item3

  Een multifunctioneel gebouw met gemeenschappelijke ruimte, een sportzaal en een basisschool met een overkapte tussenruimte uitgevoerd als een tuinkas is in opdracht van de gemeente Neerrijnen ontworpen.

Gezondheidszorg

Voor grote nieuwbouwprojecten en voor uitbreidingen worden de constructies ontworpen die voldoen aan de eisen voor diverse gezondheidsfuncties.

Hieronder voorbeelden van onze projecten voor de zorgsector.

 

 • Osira

  item1

  Ten behoeve van de tijdelijke huisvesting voor diverse verpleeghuizen te Amsterdam is een 6 verdiepingen hoog gezondheidszorg gebouw met verschillende woonkamers, gemeenschappelijke ruimtes, liften e.d. gebouwd volgens het verdiepingsbouwsysteem van Verlaat Uden d.m.v. een geschoorde staalconstructie, kanaalplaat vloeren en Hout Skelet Bouw wanden en gevels.

 • Beverwijk

  item2

  De uitbreiding van het ziekenhuis te Beverwijk in twee bouwlagen met een gevelafwerking van steen en Hout Skelet Bouw wanden en gevels is geheel op maat gebouwd volgens het bouwsysteem van Verlaat te Uden, een fundering op in de grond gevormde palen met prefab funderingbalken en kanaalplaat vloeren met een geschoorde staalconstructie zorgden voor een zeer korte bouwtijd.

 • De Wissel, medisch centrum, Waspik

  item3
  Slagenland Wonen heeft een medisch centrum met duizend m² paramedische ruimte gerealiseerd, waar wij -voor dit multifunctionele project- de constructie hebben uitgewerkt.

  Zorgpartners:
       Huisartsenpraktijk Waspik
       Thebe
       Kinderdagverblijf De Schat
       Juvans maatschappelijk werk en dienstverlening
       Prisma
       Service Apotheek Waesbeeck
       Fysiomore fysiotherapie


Bouwtekeningen

De constructies die door ons ontworpen en berekend zijn worden altijd uitgewerkt, vertaald tot constructietekeningen voor de bouw. Met deze overzichtstekeningen worden er - door de uitvoering, bouwbedrijf, constructiebedrijf en toeleveranciers - verder werktekeningen, productietekeningen en detailtekeningen vervaardigd.

Specifieke tekeningen t.b.v. Hout Skelet Bouw gevel- en wandelementen worden dankzij een jarenlange ervaring en kennis van deze bouwconstructie voor een vaste opdrachtgever vervaardigd.

   tek1       tek5           tek3           
             

Foto's Onderwijs

Verplak ingenieurs  |  Ridderhof 90, 5341 HS  Oss  |  +31 412 625734  | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Copyright © 2018 Powered by InAspire